diumenge, 26 d’abril del 2020

SETMANA DEL 27 D’ABRIL AL 3 DE MAIG

TRIA LES ACTIVITATS QUE MÉS T’AGRADIN I ENDAVANT!!!


 AQUESTA SETMANA US PROPOSEM QUE EXPERIMENTEM AMB L’AIGUA!


Per començar AQUÍ teniu el VÍDEO/CONTE
"La gota Ota" (EL CICLE DE L’AIGUA)

On podreu veure les aventures que passa una
goteta d'aigua d'una manera molt divertida!



JUGUEM AMB GLAÇONS


Els traiem del congelador, són petits, estan gelats, són rugosos,i  tenen sabor a aigua!! Estem descobrint els glaçons!!! Jugant amb glaçons hem acabat descobrint que els glaçons són aigua, s'han desfet!

 I per fer un altre cop glaçons...Què podríem fer?  Provem de fer l'experiència a l'inrevés, posem aigua a les glaçoneres, i al congelador!!! Es poden fer de diferents formes, també posar-hi amb colorants i els deixem al congelador de casa.


 Ja ens explicareu què passa!!


UN ALTRE EXPERIMENT QUE PROPOSEM ÉS EL SEGÜENT:


DEGRADACIÓ DELS MATERIALS AL MAR


Hem d'agafar un recipient, omplir-lo d’aigua i introduir els següents materials: tap de plàstic, rotllo de cartró (paper de vàter), tovalloleta humida, paper de diari i tros de pa). 

Els nens i nenes, hauran de predir si creuen que aquests materials dins l’aigua es desfaran o no? (També, els nens i nenes de P5 poden predir quant temps creuen que trigaran a degradar-se.) 

Podeu dibuixar en un full els objectes amb la seva predicció. Als nens i nenes de P4 els hi podeu dibuixar dues columnes, una on posi ES DESFARAN i altra on posi NO ES DESFARAN i que dibuixin a cada columna els que creuen que sí i els que no. Els nens i nenes de P5 poden fer les dues columnes i dibuixar i escriure el nom dels objectes.
Un cop tingueu feta la predicció, heu de deixar passar uns dies i anar observant que passa (si es van complint les vostres prediccions). 

Quan hagin passar uns quants dies...ANOTEU ELS RESULTATS!!!
L’objectiu de l’experiment és fer-los conscients que hi ha materials que triguen molt a degradar-se. En ocasions, les persones s’equivoquen i els llencen al mar i això és molt perillós, contaminen el medi marí i són un perill pels animals que viuen al mar, com per exemple, les TORTUGUES MARINES que els confonen amb menjar.



POTS FER UN DIBUIX MÀGIC

QUÈ NECESSITEM?
Un tovalló de paper, retoladors de colors i un recipient amb aigua.
COM HO FEM?
Doblega el tovalló per la meitat de manera que quedi una mitja part a sota i una altra a sobre. A la part de sobre fes un dibuix amb retolador negre, mirant que traspassi a la meitat de paper de sota. Després obre el tovalló i pinta el dibuix que ha traspassat a la part de sota amb els colors que vulguis. Torna a plegar el tovalló de manera que només es vegi el dibuix (sense colors). Submergeix el tovalló a poc a poc en un recipient amb aigua i... tatxan!!!... faràs màgia! 



UNA ALTRA PROPOSTA PER LA SETMANA…

Us animem a construir un MANDALA en família.


Heu de fer servir objectes que tingueu a casa, com per exemple:

peces de construccions, ninos, joguines, sabates, mitjons,
llibres, pinces de roba, culleres, forquilles, retoladors, llapis
de colors, tisores,...
O elements naturals, com: pedretes, fulles, fruites, llegums,
pasta...

Nosaltres us compartim el nostre!! Animeu-vos i envieu el vostre al correu de la vostra tutora.









2 comentaris:

Yanina ha dit...

Muy linda actividad. Flia. Aloy

Anònim ha dit...

Gràcies Fila!Ens alegrem que us agradi i gaudiu plegats fent-la!

ABRIL 2024

 Hola famílies, Aquest mes d'abril hem fet moltes activitats. Tota l'escola vam fer una sortida a Can Ribas on ens ho vam passar mol...